torstai 27. kesäkuuta 2013

Juhannushulinoita ja paskoja kirppislöytöjä.


Juhannus tuli, oli ja meni.

Kaikinpuolin oli kyllä hieno juhla. Käytiin katsomassa kokkoa porukalla.
Naapurit lähti samoille mestoille ja pihaan olisi jäänyt toisen naapurin 5v. tyttö yksinään leikkimään, joten me otettiin yksi askel lisää aikuisuuteen ja pyydettiin hänet mukaan, jos saa vanhemmiltaan luvan. On muuten aika rankkaa pitää huolta toisen lapsesta, tai tarkoitan että stressaavaa, koska jos jotain sattuu niin...
Tyttö käyttäytyi kuitenkin erittäin hienosti ja totteli kun jotain sanottiin, vaikka äitinsä sitä vähän epäilikin.
Luvattiin, että pääsee mukaan jatkossakin joillekin reissuille, jos noin hienosti käyttäytyy.


Olen itse nähnyt kokon viimeksi n. 10 vuotta sitten ja sillon se oli kyllä vedessä. Luultavasti se jossain vielä onkin, mutta täällä se näyttäisi olevan maalla. Aika tylsää, vaikka en minä ymmärrä, että miksi sen vedessä pitäisi juuri olla. Ehkä kun siihen on pienenä tottunut, niin ei nyt ymmärrä tätä.

Sitten tehtiin mahdottoman hyvä kirppislöytö facebookissa. Uudenveroinen Manduca aika kohtuulliseen hintaan, vaikka vähän lisää rahaa kun olisi laittanut tiskiin, niin olisi saanut uudenkin. Kierrätys on kuitenkin pop, mutta joskus sitä astuu paskaan, kun omistaa hyvän sydämen ja siniset silmät.

Myyjä vakuutteli, että on uudenveroinen ja kaksi kertaa käytetty, mutta nyt myyntiin, koska poika ei tykkää siinä olla. Sovittiin kaupat ja kävin hakemassa Manducan hänen kotoaan.
Oli alkuperäisessä pakkauksessa ja meillä oli hiukan kiire, joten rahat sulle, paketti mulle oli homman nimi.
Päästiin kotiin ja kun meidän piti Manducaaa käyttää, niin huomattiin, että se on ihan täynnä pieniä homeläiskiä. Ajattelin ensiksi, että kyseessä on lika, tai jotain mikä pyyhkimällä lähtisi, mutta ei. Siinä on ja pysyy.

Ajattelin, myyjä varmasti ymmärtää, että tämä kauppa on purettava ja meidän on saatava rahat takaisin.
Ei, näin ei todellakaan käynyt, vaan myyjä kertoi että home on meillä tullut muutamassa päivässä ja kauppa ei tule peruuntumaan. Ei ollut kiinnostunut tippaakaan myöskään siitä, että aion tehdä asiasta ilmoituksen.
Eikä sekään kyllä ole ihme, eihän siitä mitään saa kuitenkaan, vaikka ilmoituksen tekee.

2 kommenttia:

 1. No voi elämä!!! Mulle on muutaman kerran käyny vastaavanlaisesti ja kerta tavara on vanha asialle ei voi tehä mitään :-\ otin opikseni ja ostan vain uutta, ainaki tieää mitä saa. Tänä päivänä kun kehenkää ei voi luottaa. Uudessa on takuu ja kuluttaja-asiamies. Mene oven taa takasi ja uhkaa leiriytyä etupihalle nii kauaks aikaa et saat rahat takas

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään kierrättämisestä yli kaiken, mutta harmittaa tällaiset tapaukset.
   Olisinhan minä voinut tuotteen paikanpäällä tarkastaa ja todeta sillon, että kauppoja ei tule, mutta kun sokeesti luottaa, niin joskus käy näin.

   Joko myyjä tiesi mitä myi, tai sitten se tuli hänelle yllätyksenä, mutta on ehkä vaan niin persaukinen, että ei suostu hyväksymään omaa virhettään ja palauttamaan rahoja. Tiedä häntä.
   Kyseinen rahasumma ei kuitenkaan meidän taloutta kaatanut, joten ehkä purkaan Manducan ja otan siitä kaavat. En tiedä kuinka helppo tollasia on tehdä sitten itse? Mutta kai sitäkin voi joskus kokeilla, kunhan ensiksi opettelee laittamaan ompelukoneeseen langat oikein.

   Juuri keskusteltiin, että rahoja ei saada takaisin ilman väkivaltaa ja sellaisia ihmisiä me ei olla, että moiseen ryhdyttäisiin, joten olkoot.
   Tähän asti on kaikki kirppisostokset kyllä sujunut hyvin kaikkien kanssa ja toivottavasti jatkossakin.. täytyy vaan olla itse tarkempi näiden kanssa.

   Joskus tuli myytyä PS3 pelejä ja posti hukkas paketit, eikä niistä ole vieläkään kuulunut mitään. Kyllähän kyrpis laittaa satasia takas ostajille, mutta en olis kyllä voinut jättää rahoja palauttamatta.

   Poista